Adakah anda sekarang ini

Novel santai terbaru Dr Azura Hashim dan Ahmad Firdaus Mahmod ini membantu anda mengubah cara berfikir secara Growth Mindset dan melakukan Self-Coaching untuk capai impian.  In Sha Allah…

Memperkenalkan buku
Nak Terus atau Nak U-Turn?

Sebuah buku “Self-Coaching” yang mengubah cara berfikir secara “Growth Mindset” dan membantu anda untuk mencapai matlamat

Bagaimana buku ini dapat membantu anda?

Dan memudahkan perjalanan untuk mencapai hasil yang mengkagumkan?

Naskhah ini berkonsepkan growth mindset yang digarap dalam bentuk novel untuk penyampaian yang lebih santai dan interaktif.

 

Apa beza Growth Mindset
berbanding Fixed Mindset?

Dan kenapa anda perlu berubah kepada Growth Mindset?

Fixed Mindset

Fixed Mindset berkait rapat dengan orang gagal dan terlalu bersandar kepada faktor pandangan orang terhadap kita. Orang gagal akan berhenti melakukan usahanya apabila usahanya tidak membuahkan hasil. Mereka merasakan kegagalan adalah perkara yang memalukan dan harus dihindari. Ini menyebabkan mereka tidak berani untuk terus mencuba lagi.

Growth Mindset

Manakala Growth Mindset berkait rapat dengan orang yang berjaya dan yakin setiap usaha yang dilakukan akan mencapai kejayaan ketika diusahakan secara berterusan. Orang berjaya akan terus berusaha sehingga berjaya walaupun pelbagai dugaan dan cabaran yang datang. Mereka percaya tiada orang yang gagal. Kegagalan adalah proses biasa yang dilalui untuk mencapai kejayaan.

Oleh sebab itu, Dr Azura Hashim dan Hj Ahmad Firdaus sangat teruja untuk berkongsi apa yang mereka rasai dan alami, untuk sama-sama membawa anda menuju kejayaan.

Apa ada dalam novel
NAK TERUS ATAU NAK U-TURN?

Kisah Inspirasi Kejayaan

Dalam novel ini, penulis memberikan beberapa kisah untuk menginsipirasikan dan memotivasikan anda. Anda akan rasa bersemangat selepas membaca buku ini.

FFFFFF

Doa-Doa Asmaul Husna

Penulis berkongsi beberapa doa-doa Asmaul Husna yang anda boleh amalkan ketika menghadapi situasi kehidupan yang mencabar.

Aktiviti Coaching Diri

Terdapat beberapa ruang di dalam buku ini yang memerlukan input dari diri anda sendiri. Di mana, anda boleh 'coaching' diri anda sendiri. Tak perlu tunggu orang lain untuk bangkitkan semangat anda.

Nota I Am A Champion

Terdapat berapa tip dalam buku ini bagaimana untuk menjadi seorang juara.

Ruangan Nota Pantas dan Refleksi Diri

Terdapat ruangan di mana anda boleh menulis catatan untuk diri anda dan refleksi diri tentang topik-topik yang dipersembahkan ketika itu.

Ruangan Aktiviti Kendiri

Buku ini memberi ruang untuk anda membuat tugasan untuk diri sendiri. Korek dalam-dalam apa yang ada di minda dan hati anda. Luahkan di dalam buku ini.

Kata-Kata Semangat

Terdapat himpunan kata-kata untuk membangkitkan semangat anda, dan refleksi diri anda untuk membuat tindakan anda yang seterusnya.

Ruangan Kesyukuran

Ruangan untuk anda menulis apa yang anda syukuri walaupun apa sahaja yang berlaku dalam hidup.

Renungan

Ayat-ayat Al-Quran, hadis dan kata-kata tokoh sebagai renungan.

1 ORANG 1 BUKU

Disebabkan setiap ruangan dalam buku ini adalah sangat 'personalized', maka, setiap individu wajib memiliki sebuah buku ini !

Tentang Penulis

dr azura hashim

Dr Hjh Azura Hashim

DR HJH AZURA HASHIM adalah seorang trainer, Coach yang bertauliah dan penulis buku. Beliau adalah pengasas Medipro Ventures Sdn Bhd. Diiktiraf sebagai salah seorang ahli Successful People in Malaysia dari British Publishing House LTD yang berpusat di UK.

Mempunyai pelbagai kelayakan, beliau merupakan jurulatih dibawah HRDF, pemegang Certified Neuro-Linguistic Programming (NLP) Coach di bawah NFNLP, USA, dan ANLPM, Malaysia. Serta ESQ 3.0 Coaching (Pensijilan Antarabangsa). Beliau juga mempunyai kepakaran sebagai Master of Handwriting Analysis yang diiktiraf oleh KAROHS International School of Handwriting Analysis di Amerika Syarikat.

Selain itu, beliau mempunyai pengiktirafan sebagai Certified LAB Profile Practitioner, Certified Lab Profile Practitioner for Coaches dari Success Strategies, Canada, Certified NLP Meta Reflection Practitioner, Certified Meta Model Practitioner (for Coaches) dari Akademi NLP Malaysia.

Dr Azura juga diiktiraf sebagai Certified Master Practitioner of Mindfulness Love Therapy (MLT), Certified Master Practitioner of Art Drawing-House Tree Person (AD-HTP), Certified Master Practitioner of Neo-Cognitive Behavioral Therapy (Neo-CBT) dan Certified Advanced Practitioner of Neo-Cognitive Behavioral Therapy (Neo-CBT). Turut memiliki sijil Cognitive Fitness, Certified Positive Psychology, Certified of Improving Your Sleep, Certified of Improving Your Memory, Certified of The Sensitive Gut dan Certified of Stress Management dari Harvard Medical School.

Dilahirkan di Klang, Dr Azura Hashim mempunyai PhD dalam Pemasaran Antarabangsa (Universiti Malaya) dan MBA dalam Perniagaan Antarabangsa (Universiti Putra Malaysia). Beliau mempunyai pelbagai pengalaman kerjaya dalam industri lebih dari 15 tahun dalam bidang telekomunikasi, pendidikan dan industri kewangan. Antara subjek yang pernah diajar oleh beliau semasa bergelar pensyarah di Universiti Malaya adalah e-pemasaran, sumber manusia dan gelagat pengguna.

Beliau secara aktif telah melakukan banyak perkongsian bersama pelbagai organisasi badan kerajaan dan swasta sejak 8 tahun lepas, termasuklah di Majlis Amanah Rakyat, KWSP, Socso, Lembaga Tabung Haji, Bernama, KPDNKK, PTPK, TPM, KBS, KPLB, INTAN (IKWAS) dan banyak lagi. Program Dr Azura telah disambut baik dan mendapat maklum balas yang positif daripada ribuan peserta yang terdiri daripada usahawan, majikan dan golongan pekerja, dan umum.

Seringkali dijemput di saluran media massa seperti Malaysia Hari Ini (MHI) TV3, TV AlHijrah, IKIM.fm, BERNAMA, majalah In Trend, akhbar The Star, Sinar Harian, Utusan Malaysia dan Harian Metro. Selain itu, sering dijemput untuk berkongsi buah fikiran di majalah dan akhbar selain aktif menulis.

Beliau telah menulis 8 buah buku fizikal iaitu “Dahsyatnya Tulisan Ini Milik Siapa, LOVE Till Jannah, Be Okay, Graphology Employer Handbook, Jurnal Grafologi Diri, Planner Transformasi, Nak Capai Impian, Checklist Transformasi , 101 Nota Minda dan yang terkini Nak Terus Atau Nak U-Turn?

Beliau mempunyai impian yang tinggi untuk membantu orang sekeliling meningkatkan kecekapan, kemahiran dan potensi diri mereka. Dengan kepakaran yang dimiliki, di tambah pula pengalaman sewaktu dalam industri. Beliau percaya dapat menyumbang kepada kumpulan di luar sana untuk lebih berjaya dalam kehidupan, organisasi dan negara secara keseluruhan.

Antara Penampilan Media

Antaranya organisasi yang pernah Dr Azura Hashim Bekerjasama Dengan

Ahmad Firdaus Mahmod

Tn Hj Ahmad Firdaus Mahmod

TN HJ AHMAD FIRDAUS MAHMOD adalah Coach Hartanah dan mempunyai pengalaman selama lebih daripada 15 tahun bekerja dalam sektor korporat, beliau kini seorang pelabur, penulis dan penceramah bebas dalam bidang hartanah serta perniagaan.

Memiliki Ijazah Sarjana Muda Ekonomi daripada UKM dan pernah bekerja dalam bidang kewangan di salah sebuah syarikat telekomunikasi antarabangsa sebagai Credit Analyst.

Beliau aktif dalam membantu individu meningkatkan potensi membina kerjaya sebagai perunding hartanah dan meningkatkan kecekapan serta kemahiran mereka secara langsung. Beliau percaya dengan pengalaman industri yang ada, beliau boleh membantu lebih banyak orang untuk lebih berjaya dalam kehidupan dan menyumbang kepada sesebuah organisasi serta negara secara keseluruhan.

Ahmad Firdaus Mahmod turut menerima pelbagai liputan media massa seperti akhbar Sinar Harian, Prospek Hartanah, Mingguan Wanita dan TV Al-Hijrah untuk berkongsi mengenai peluang yang ada di dalam sektor hartanah.

Antara Penampilan Media

Tn Hj Ahmad Firdaus Mahmod berkongsi di TV Al-Hijrah

Artikel Tn Hj Ahmad Firdaus Mahmod di beberapa akhbar terkemuka seperti Sinar Harian.

Apa Kata Mereka Tentang Buku Ini?

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Adam Sendler
Designer
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mila Kunis
Manager
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mike Stuart
Support

Mereka adalah antara yang terawal memiliki buku ini.

YOU ARE NEXT!

Apa jua yang mendatang, kita ada dua pilihan -
sama ada terus atau U-Turn

Sekarang adalah waktu yang tepat untuk memiliki buku ini

Tidakkah kita teruja dengan kegembiraan orang tersayang dan mendengar ucapan tahniah dengan pencapaian kita?

Naskhah wajib dimiliki secara personal untuk anda lakukan catatan hebat untuk mencapai hasil dan impian yang sempurna, dengan izinNya.

Sekarang adalah tepat pada waktunya untuk menjadikan Nak Terus atau Nak U-Turn? sebagai naskhah wajib baca untuk semua yang inginkan panduan untuk mencapai impian. Mengapa?

Perubahan bergaya anda, bermula dengan pilihan saat ini!

Bukan itu sahaja...

Anda juga akan dapat material tambahan berikut untuk pembelajaran yang lebih impactful!

KURSUS ONLINE WELL FORMED OUTCOME
Value RM197

Pelajari

  • Teknik membina Matlamat Sempurna
  • Supaya anda betul-betul memahami apa yang perlu anda lakukan demi mencapai matlamat anda
  • Akses kursus online ini bila-bila masa, dan di mana jua

KURSUS ONLINE NAK TRANSFORM DIRI
Value RM197

Pelajari

  • Teknik transform diri menjadi yang lebih baik.
  • Teknik menjadi insan yang kuat mentalnya dalam menangani apa jua cabaran hidup.
  • Akses kursus online ini bila-bila masa, dan di mana jua

Tunggu apa lagi...

Dapatkan sekarang!

PAKEJ BUKU NAK TERUS ATAU NAK U-TURN

RM491
RM 149
  • Buku Fizikal Nak Terus Atau Nak U-Turn
  • Kursus Online Well-Formed Outcome (Akses 1 tahun) bernilai RM197
  • Kursus Online Nak Transform Diri (Akses 1 tahun) bernilai RM197
  • Jumlah nilai = RM491

PERLUKAN BANTUAN?

 
Jika perlukan bantuan atau sebarang soalan, boleh terus whatsapp team kami di

016-222-3444 (Cik Siti)

F.A.Q

Ya, buku Nak Terus Atau Nak U-Turn adalah buku fizikal.

Namun, kursus online adalah dalam bentuk digital (recording). Akses akan kami akan berikan selepas pembayaran.

Kami menerima pembayaran melalui FPX (Maybank2u, CIMBClicks, dan beberapa Interbank Giro yang lain). Kami menggunakan Toyyibpay untuk tujuan pembayaran.

Kami juga menerima pembayaran melalui Credit Card dan Buy Now Pay Later (Atome, MyIOU). Kami menggunakan PayHalal untuk tujuan pembayaran jenis ini.

Sila pilih method yang bersesuaian dengan anda semasa checkout.

Maaf, kami tidak boleh refund pembelian buku. Sebarang jualan adalah muktamad.